کسب عنوان پژوهشگر برتر(شرکت دانش بنیان برتر) استان فارس در سال 1394

کسب عنوان پژوهشگر برتر(شرکت دانش بنیان برتر) استان فارس در سال 1394

 

دریافت لوح سپاس از رییس محترم پارک علم و فناوری جناب آقای دکتر مُر به عنوان فناور برتر استان فارس در سال 1394

 

 

آيين تجليل از 47 پژوهشگر برتر استان فارس ، با حضور استاندار و معاونان ، روساي دانشگاه هاي استان، مديران كل دستگاه هاي اجرايي و دانشگاهيان فارس در تالار شهيد دستغيب دانشگاه شيراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، در این مراسم دكتر مجید ارشاد ، رئيس دانشگاه شيراز با ارائه آماری از سهم پژوهش در بودجه ناخالص ملی در کشورهای پیشرفته ، سهم کشورمان را در این زمینه بسیار کم برشمرد و تصریح کرد: هم اکنون بخش پژوهش سهم 3 دهم تا 4دهم درصدی از تولید ناخالص ملی کشورمان را به خود اختصاص داده است و حال آن که بر اساس اسناد بالادستی و افق 1404، سهم 4 درصدی تولید ناخالص ملی برای این بخش پیش بینی شده است.

دکترارشاد گفت: دستیابی به این شاخص کار بسیار دشوار و سختی است و از این رو، انتظار می رود که دستگاه های اجرایی ،امسال اقدام های شایسته ای برای نزدیک شدن به شاخص تعیین شده داشته باشند.

رئیس دانشگاه شیراز ارتقای بودجه پژوهشی و تامین نیازهای زیرساختی دانشگاه ها را از مهم ترین مطالبات جامعه علمی کشور عنوان و خاطر نشان کرد: با تجهیزات فرسوده و قدیمی نمی توان انتظار تحول گسترده علمی داشت.

وی ادامه داد: چنانچه تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه ها نوسازی شود ، دانشجویان باکیفیت وکارآفرین تحویل جامعه می شود.

رئیس دانشگاه شیراز تصریح کرد: تربیت نیروی متخصص با تجهیزات و ابزارهای کهنه، فرسوده و قدیمی از سوی دانشگاه توقع درستی نیست و باید ارتباط دانشگاه با صنعت منسجم و منطقی باشد تا با ارائه فعالیت‌های علمی، تولیدی و اقتصادی مشکل بیکاری و اشتغال کشور برطرف شود.

دکتر ارشاد بیان داشت: از 650 عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز که بسیاری از آنان در سطح بین‌المللی مطرح هستند، 26 درصد درگیر قرارداد پژوهشی با دستگاه‌های اجرایی می باشند که امیدواریم با تعامل دستگاه ها ، این رقم افزایش یابد.

وی اضافه کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی در گروی همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی، دولتی، دانشگاهی، صنعتی و بخش خصوصی در قالب توجه به حوزه پژوهش و فناوری می باشد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در این مراسم گفت: عقب ماندن چرخه علم از صنعت، ناشی از بی توجهی به نیازهای علمی و منطقه‌ای در برنامه پنج‌ساله توسعه اقتصادی است.

دکتر احمد عریان اظهار داشت: یکی از دلایل عدم تبدیل دانش به ثروت و تولید ؛ محقق نشدن سهم 4 درصدی اعتبارات بخش‌ پژوهش و تحقیقات از تولید ناخالص ملی است.

وی خاطر نشان کرد: بی‌اعتمادی به بخش خصوصی، چند متولی شدن پروژه‌ها، محدودیت دسترسی دانشمندان به پایگاه‌ها و داده‌ها، کاهش ارتباطات بین المللی، نداشتن فرصت مطالعاتی محققان، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان، بی توجهی به معیشت دانشجویان و پرداختن به موارد بی‌اهمیت آموزشی از دیگر موارد عقب ماندگی چرخه علم از صنعت است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز تصریح کرد: برای ارتقای فناوری ، ضروری است که ایده را به تولید تبدیل کرد تا بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی کشور حل شود.

دکترعریان بیان داشت: دانشگاه شیراز با 10 هزار دانشجوی دوره تکمیلی - شامل 7 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و 3 هزار دانشجوی دکتری- زمینه مناسبی را برای فراهم کردن بستر توسعه و پیشرفت و رسیدن به چرخه اقتصادی، پژوهشی و عمرانی داراست.

وی افزود: برپایی همایش‌های علمی و فناوری و نشست‌های علمی و پژوهشی با حضور محققان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه زمینه‌ای مناسب برای دستیابی به اهداف و چشم‌انداز‌های توسعه است.

معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان کشور دیگر سخنران آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان فارس  بود.

وی با تاکید بر ضرورت کمک به فرایند تجاری سازی اختراعات و ابداعات گفت: قوانین موجود کشور حافظ منافع علم نیست، همچنانکه قوانین مالیاتی نیز حامی فعالان این عرصه نمی باشد.

دکترغلامرضا منتظر افزود: استانداردهای کشور باید به سمت و سویی حرکت کند که نیازمندی ها را از منابع داخلی تامین کنیم و به فناوری های کلیدی مورد نیاز کنونی یا آینده کشور توجه کنیم.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان در حوزه هایی از تولید فناوری ورود خواهد کرد که کشور در آینده به این فناوری ها نیازمند باشد ، اظهار داشت : حرکت به سوی فناوری های همگرا و چهارگانه ی نانو ، بایو ، اینفو و کاگنو(NANO, BIO, INFO, COGNO)برای کشور ما یک نیاز ضروری و راهبردی است و از آنها حمایت می شود.

معاون بنیاد ملی نخبگان در ادامه کمک به تامین منابع انسانی برگزیده کشور به منظور عهده دار شدن مدیریت کشور در 25  تا 30 سال آینده را از رسالت های این بنیاد دانست و اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، تدبیر امور کشور باید در دست نخبگان قرار گیرد و از این رو، باید از امروز برنامه ریزی کنیم و طبقه برگزیده و راهبر را پشتیبانی کنیم.

دکتر منتظر بیان کرد: رده بعدی مدیران جمهوری اسلامی از کسانی خواهند بود که اکنون در دانشگاه ها و حوزه ها هستند و ضروری است برگزیدگان این بخش ها پشتیبانی شوند تا پاسخگوی نیازهای مدیریتی کشور در سال های آتی باشند.

وی در انتهای سخنانش با  اشاره به ظرفیت های فراوان استان فارس اظهار داشت: این استان می تواند یکی از قطب های توسعه کشور در عرصه های مختلف باشد و دانشگاه شیراز و سایر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان در این عرصه نقش مهمی ایفا کنند.

در ادامه این مراسم ، لوح تقدیر توسط دکتر احمدی، استاندار فارس به پژوهشگران برگزيده استان از دانشگاه شیراز ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، دانشگاه صنعتی شیراز، حوزه های علمیه فارس، دانشگاه پیام نور فارس، دانشگاه  آزاد اسلامی منطقه یک، دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس، اداره کل آموزش و پرورش فارس، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ، استانداری فارس، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، شرکت برق منطقه ای فارس، اداره کل ورزش و جوانان استان، شهرداری شیراز، اداره کل امور عشایر، جهاد دانشگاهی استان، مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور، شرکت گاز استان و همچنین شرکت های دانش بنیان رادمان صنعت ، امواج آبی ، تمدن الکترونیک و شرکت پژوهشی صنعتی آبریزان اهدا شد.

گفتنی است در پایان این مراسم استاندار فارس و دیگر مسئولان از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان فارس بازدید کردند.